7km pitkä Saarijärvi tarjoaa upeat puitteet kalastukseen. Kaikilla mökeillä on oma soutuvene, joka on käytössäsi koko loman ajan. Veneeseen voi vuokrata sähköisen tai bensiinikäyttöisen perämoottorin.

Honda BF2.3 50,-/viikko

Mökillä on myös erikokoisia veneilyliivejä ja niitä tulee käyttää aina vesillä liikkuessa.

Mökkien varustukseen kuuluu myös mato-onkia ja alueella merkitty matopaikka, josta voit käydä kaivamassa koukkuusi asianmukaiset syötit.

Talvilomalla voit lähteä pilkille. Varmista jäätilanne omistajalta ennen jäälle menoa. Yleensä jää kantaa kävellä joulukuusta maalis-huhtikuulle ja mökkien läheisyydessä on turvallista liikkua.

Tällaisen vonkaleen asiakkaamme nappasi Raudanniemessä syyskuussa 2021.

Saarijärven yleisimmät saaliskalat ovat hauki, ahven ja kuha, mutta jonkin verran on myös siikaa, lahnaa ja madetta sekä muikkuja.

Kalastusluvat:

  • Mökin vuokra sisältää vesistökohtaisen kalastusluvan Saarijärvelle ja halutessasi saat myös verkkomerkkejä käyttöösi loman ajaksi.
  • Jos olet 18-64 -vuotias, täytyy sinun viehe- ja pyydyskalastusta varten maksaa valtion kalastonhoitomaksu. Pidä kalareissuilla mukana todiste kalastonhoitomaksun suorittamisesta (esim. kuitti älypuhelimellasi). Kalastuslupia valvoo paikallinen kalastuskunta.
  • Onkiminen ja pilkkiminen kuuluvat jokamiehenoikeuksiin ja ovat ilmaisia kalastusmuotoja kaikenikäisille.
Kuva: Marko Kaskelin